Ta chansen att värna miljön och gör ditt eget snus tillsammans med glycerin

Visst är smak och arom viktiga då man planerar att göra sitt eget snus, fast det krävs diverse betydelsefulla ingredienser också. När man gör eget snus är det förutom tobaken glycerin som ger pricken över i med förbättrad smak och längre hållbarhet. Glycerinet kommer att leda till att snuset konserveras på ett bra sätt och att det får sötma.

Kan man märka olikhet på glycerin och glycerol?

Man använder ju båda namnen glycerin och glycerol. Du vill nog inte riskera att det är två skilda produkter? Vi lovar, det är samma produkt. Glycerol hette tidigare Glycerin.

köpa

Glycerinet kan beskrivas som en tung vätska som är trögflytande, har en söt smak samt en kokpunkt som är mycket hög. Glycerin är det ämne som ger fyllighet i vin.

Genom att det är fuktbevarande så avdunstar glycerin inte. Ett användningsområde där denna egenskap utnyttjas är i golvbrunnars vattenlås för att hindra vattnet i dem att avdunsta.

Man kan lösa upp glycerinet i vatten och i alkohol men det löses inte upp i olja. Glycerinets fuktighetsbevarande egenskaper utnyttjas i en mängd olika hudvårdsprodukter och som vi tidigare informerat även vid snustillverkning.

Vid vintillverkning utnyttjar man glycerolens sötma och att den ger fyllighet till vinet. Den kan ofta se´s som en del av oljor och fetter.

Om du ska köpa glycerol för att göra eget snus så är det viktigt att du väljer en variant som är godkänd för livsmedel. Det finns glycerol som är framtagen för specialla ändamål och kan vara skadlig vid förtäring.

Har du bara valt rätt typ av glycerinet är det säkert.

Väldigt många hygienartiklar innehåller glycerol. Ett förmodligen inte så välkänt område är munvatten där de bakteriehämmande egenskaperna kommer till nytta. Med glycerin i snuset så får man den viktiga fuktbalansen som inte bara ser till att det förblir användbart utan också längre hållbarhet.

Att använda glycerinpreparat för internt bruk innebär också att man nyttjar det i rätt mängd. Det gäller att hitta rätt blandningsförhållande för att få den perfekta balansen. Chansa inte. Om du är nybörjare inom snustillverkning bör du förlita dig på ett beprövat och säkert recept innan du börjar blanda.

Glycerol finns att skaffa på internet till väldigt fördelaktiga priser.

Glycerin eller Glycerol hittar du online på Tradera eller Prisad. En mängd olika storlekar hittar du på hembryggning.se och allt-fraktfritt.se.. När du passerat tillverkning för eget bruk finns all-fraktfritt som säljer upp till 1 350 kg förpackningar (1 000 liter IBC pallconatiner.

En extra fördel att handla online är att du alltid får dina varor hemskickade. Räkna på dina recept och beställ sedan lite extra för säkerhets skull. vegetabilisk glycerin köpa Att denna produkt har flera användningsområden utöver att göra snus har du sett. En annan gång får vi titta på hur du kan göra slime eller såpbubblor med glycerine. Slime eller snus, det går lika bra!