Ska du använda handsprit för att skydda dig mot pandemi?

Det är svårt att veta vilka virus som cirkulerar i samhället. Det nya Coronaviruset har ett speciellt hölje. Då kan vi utrota det lättare. Många faller fortfarande i den klassiska handsprit fällan.

Pandemi

Många drabbas av panik vid pandemi utbrott. Håll alltid en god handhygien. Att använda rätt typ av desinfektion kan vara avgörande vid en pandemi.

Handsprit eller tvål – vad ska man välja?

Det är lätt att tro att handsprit skyddar vid en pandemi. Det är enkelt. Tvål angriper viruset på ett visst sätt. Tvål är fettlösande därför kan det i många fall räcka med att använda tvål och vatten.

Många säger just att regelbunden handtvätt fungerar mycket bättre som virusskydd än att gnida in händerna med handsprit som desinfektion. Man ska dock inte glömma att handsprit kan neutralisera coronavirus, men det betyder inte att det är borta. Det är inte en hundraprocentig metod.

Handsprit och handtvätt har ungefär samma verkan mot coronaviruset. Kritiken mot handspriten har varit stor i många år.

Handdesinfektionen måste vara alkoholfri

Många blir besvikna på hur handsprit presterar. Man måste gnugga ordentligt. Annars får du inte den effekt du vill ha.

Du kan prova specialtvålar också. Välj rätt desinfektion för att få ett bra virusskydd

Visste du att det inte alls är säkert att handsprit fungerar som desinfektion då du till exempel drabbas av en förkylning? Olika ytdesinfektionsmedel fungerar på olika sätt. Vid pandemier är det viktigare än någonsin att ha ett fullgott virusskydd.

Det är viktigt med bra rutiner för desinfektion

Det är inte bara då du upplever influensa symtom som du ska sätta in bättre desinfektion. De som brukar tvätta händerna regelbundet har redan vanan inne. Du får ett virusskydd som är konstant uppdaterat helt enkelt.

handdesinfektion

Det är inte ovanligt att man struntar i att tvätta händerna efter ett toalettbesök. Det är vanligt att resonera att det inte behövs om man ändå inte rör vid sig själv. Glöm inte bort att du ändå rör vid ytor inne på toaletten.

Du måste göra vad du kan för att få ett bra virusskydd

Inledningsvis trodde många att coronaviruset var influensa. Om man tittar på Italien så ser man ju hur allvarligt det var.

Det är alltid viktigt med god hygien men det är extra viktigt vid svåra pandemier. Nu finns antibakteriell spray att köpa i handeln. Ett portabelt virusskydd helt enkelt.

Se till att du bara använder dig av säkra och beprövade produkter

Fall inte för handspritens lockelser. antiseptisk tvål Men det här är inte helt sant. Du kanske inte får full effekt av att använda handsprit. Då kanske du tror att du har ett virusskydd som du inte har.

Bra skydd handlar om mer än bara bakterier och virus. Det är viktigt att välja rätt skydd. Välja då hellre andra produkter. Det gäller särskilt om du ska gnugga in det flera gånger dagligen.

Välj istället en mild men effektiv vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion som fungerar minst lika bra som antiseptisk tvål. Smittstopp och Forte handdesinfektion finns i handeln idag. Den kan du använda för dina händer.

Kolloidalt silver är ätbart när det har torkat helt. Det betyder att du kan äta det som du annars skulle behövt slänga.

Spray för desinfektion kan användas när som helst på året. Den kan behövas då och då.
Tvål gnider vi in på ett helt annat sätt. På senare tid har det även lanserats antibakteriella sprayer som du kan köpa och använda.

När ska du vara extra noggrann?

Om de redan har fått sjukdomssymtom så är det försent. Om du redan har vanan inne för att tvätta händerna så är det ingen fara.

Du behöver inte använda handsprit för att bli av med virus. Om du bara vet hur sortimentet ser ut så kan du vara väl skyddad vid en pandemi.

Det finns skonsamma alternativ

Alkohol kan slita mycket på händerna. De som använder handsprit får ofta sår på händerna. Det är inte särskilt behagligt.

Sår är en enklare väg in i kroppen för coronavirus och andra sjukdomar. Som du förstår så är inte handsprit det bästa valet vid en pandemi. Många väljer istället att prova Smittstopp, Forte och Pandemstop. Medlen håller huden len så att den inte torkar ut.