Med askorbinsyra som är C-vitamin så mår vi väldigt bättre

Sannolikt vet du vad C-vitamin är för någonting även om du icke hört talas om askorbinsyra. Det är två likadana saker och mycket viktiga för att vi människor ska känna välmående. Askorbinsyran är en organisk syra och dessutom en antioxidant. Dock icke detsamma som citronsyra.

Den som har koll vet att C-vitamin har viktiga egenskaper. Framförallt har det antioxidativ verkan på andra ämnen i kroppen som kan vara skadliga. Förträffligt tillskott skänker samma fördelar som när man exempelvis äter frukt såsom apelsiner samt äpplen.

Känner du till detta om askorbinsyra?

Det finns otroliga mängder information om askorbinsyra. Sedan 1940-talet har ordet funnits I vårt svenska språk men många väljer likväl att säga C-vitamin. Vi vill gärna inte drabbas av C-vitaminbrist eftersom det här kan medföra till exempel farliga sjukdomar samt skörbjugg. mest c vitamin Vår hud behöver askorbinsyran för att kunna bygga upp kollagen som finns i bindväven.

Beklagligtvis är ej alltid C-vitamin räddaren mot förkylning. Även ifall C-vitamin verkar positivt då och då så är det sällan det ger mirakeleffekter.

Mat som innehåller askorbinsyra bör icke värmas upp många gånger därför att ämnet då bryts ner. Det kan alltså vara klokt att inte värma upp mat alltför många gånger ifall man vill få ut mesta möjliga hälsa av den.

Har man färgat håret och vill bleka det till normal färg igen så kan man nyttja askorbinsyra för det. Det här tenderar att kunna tillhandahålla mycket bra resultat.

Risker med C-vitamin

Den som har brist på C-vitamin riskerar åkommor. I Sverige är skörbjugg trots allt icke så vanligt tack vare att vi har tillgång till bra matvaror med viktiga vitaminer. Men brist kan likväl leda till att man mår sämre och till att kroppen ej funkar så bra som den borde så det är ingenting man vill riskera.

I och med att denna syra är vattenlöslig så kommer överskott skyndsamt att försvinna via urinen men man ska ändå vara aktsam med att överdriva. För mycket C-vitamin kan exempelvis öka risken för njursten. Självklart är överkonsumtion betydligt mer än en frukt om dagen.

År 2006 så uppmärksammades nyheten om att det kunde uppkomma en farlig reaktion mellan askorbinsyra och e 211 som är natriumbensonat. Det här är ett ämne som finns i läsk så det kan vara förståndigt att välja livsmedelsprodukter som icke kombinerar dessa två ämnen. Det forskas fortfarande en hel del om C-vitamin och det tycks vara så att det som vi som barn fick veta av doktorn, det vill säga att C-vitaminet är livsviktigt, är riktigt.

köpa

Handla askorbinsyran i en vanlig affär alternativt på webben

Nu för tiden kan man köpa askorbinsyra I vanliga matbutiker. Den finns i hyllan med kryddor. Många väljer bort frukten eller minskar på den och kompenserar med c-vitmin oralt I pulverform.