Kan man skydda sig mot coronavirus på jobbet?

Måste du jobba mitt under coronavirus pandemin? Så får du ett bra skydd mot coronavirus. Välj de metoder som fungerar.

Handsprit är inte ditt bästa skydd mot coronavirus!

desinficera

En missuppfattning helt enkelt. Därför tog alla handsprit slut. Trots det är vanlig handtvätt en mycket effektivare metod.

Handtvålen ger bäst skydd mot coronavirus. Alkoholen är överflödig. Handspriten kan inte hantera några av våra mest vanliga virus.

Handspriten kan skada dig. Den dödar bakterierna men löser upp fettet i huden. Virusen överlever spriten.

Vad som är mycket värre är att alkohol torkar ut händerna. Fettet löses upp. Ofta leder det till att händerna torkar ut. Dessutom får du massa kemikalier på händerna.

Den katjoniska handspriten är mycket mildare mot din hy.

Köp inte mer handsprit, det behövs inte. En antiseptisk tvål, som tex. Många rekommenderar produkter som Smittstopp för att bekämpa corona.

Köp en bakteriedödande tvål till jobbet

På jobbet är det lätt hänt att vi glömmer att tvätta händerna. Det är ju inte säkert att dina kollegor är lika noga som du. Nu måste vi ta sjukdomen på allvar.

Ställ gärna ut behållare med bakteriedödande tvål. desinfektionsmedel livsmedel Om alla hjälps åt så kan vi klara av det.

Nu finns det antibakteriell spray för ytdesinfektion

Desinficera rätt för att få ett gott skydd mot coronavirus. Du måste vara uppmärksam och försiktig. Kanske har du arbetskamrater som inte bryr sig så mycket.

Du kan spraya med en antibakteriell spray på handtag och bord. Din insats kommer nog att uppskattas av dina kollegor. När du har tvättat händerna bör du ta med dig din bakteriedödande spray och spraya med den innan du tar i ett handtag.

Du kan också spraya med antibakteriell handdesinfektion direkt på dina händer. Så tar du hand om svåra bakterier. Det här kan fungera mycket bra då du köper en produkt som är särskilt till för att ta kål på coronavirus.