Kan jag lita på handdesinfektion?

Det är svårt att komma undan det nya viruset. Det är inte så konstigt att vi är rädda. Men finns det handdesinfektion som det verkligen går att lita på?

Flera undrar det. Det handlar ju inte om en vanlig influensa som i värsta fall kan leda till att du måste få sjukhusvård. Det är allvar nu. Du behöver inte köpa handsprit mot virus.

bakterier

En antibakteriell tvål kan vara ett bra alternativ mot handdesinfektion handsprit mot virus

Behöver du stå i kö för att få fatt i handsprit på apoteket eller går det lika bra med den handtvål som du har hemma? Om vi lyssnar på experterna visar det sig att handsprit mot virus inte alls är säkert.

Även om handspriten är bakteriedödande är det inte säkert att den rår på de bakterier och virus som vi vill skydda oss mot. Det är till exempel känt att desinfektionssprit inte biter på alla typer av förkylningsvirus, influensavirus eller vinterkräksjukan.

antibakteriell

Virussorter av den typen klarar sig ändå. Om man blir coronasmittad efter det så kan det vara farligt läge. Många har börjat köpa hem Forte eller Smittstopp.

Välj tvål istället för handsprit mot virus. Med vanlig handtvätt får du bort virus snabbt och enkelt.

Så desinficerar du händerna

God desinfektion avgörs ofta av hur väl du har implementerat rutinen. Arbeta in bra rutiner för din handdesinfektion. 20 sekunder minst innan du sköljer av händerna.

Använd inte tvål bara när du har fått influensasymtom. Ha för vana att göra det jämt. Smittan finns runt omkring oss.

Handtagen på dörrarna måste också göras rent

Virusskyddet byggs upp om du tvättar händerna noga. desinfektion spray Tvätta handtagen lika noga. Tillbaka på ruta ett alltså.

Om du köper och använder en antibakteriell spray så är det problemet lätt avhjälpt. Sprayen är smidig nog att användas överallt.

En bra bakteriedödande spray kan också användas på andra ytor som möbler, matvaror och sådant som du kommer hem med. Då minskar du smittan. Forskarna säger att coronavirus kan leva länge på vissa ytor. Använder du sprayen så slipper du oroa dig.

Så ska du sköta din handdesinfektion

Börja med att köpa en bra tvål. På så sätt blir handsprit virus överflödigt. En vattenbaserad handdesinfektion gör sedan arsenalen komplett.