Har du läst på om smitta och influensa symtom?

Hur vet du att du har influensa? De flesta har varit med om influensasmitta tidigare och vet hur det känns. Den som har influensa symtom får ofta ont i leder och känner sig trött. Vissa virus kan göra att vi mår illa och att vi spyr.

pandemi

Varje år kommer säsongsinfluensan och beroende på hur viruset ser ut kan vi reagera lite olika. Smitta kan drabba oss på olika sätt och ge olika symtom. Sjukdomen coronavirus kan ge symtom som påminner om influensa. Då ville många ha ett virusskydd.

Skydda dig mot smitta innan du drabbas av den

Steg 1 är att stärka imunförsvaret med 1-2 gram C-vitamin per dag. Preparatet säljs i pulverform och är mycket billigare. Som pulver heter det askorbinsyra, en annan variant heter kalciumaskorbat.

På Dr. Om du vill ha mer information så kan du läsa mer på Dr Annika Dahlqvists.

A och O för alla virusskydd är att de fungerar bäst när de sätts in innan smittan är ett faktum. Det kan vara försent om du redan har influensa symtom. Under en pågående pandemi är det inte särskilt roligt om du behöver intensivvård med respirator tillsammans med tusentals andra i din region.

Skydda dig innan du får influensa symtom och drabbas av smitta. Så gör du! Det är inte så svårt. Bry dig inte om att köa för handsprit. Det är ingen bra ide att köpa handsprit mot bakterier.

Prova att tvätta händerna istället

En antibakteriell handtvål löser det mesta. Spriten kan inte mäta sig med en handtvätt. Handsprit kanske inte fungerar alls.

Tvålen är bra om du använder den rätt. Tvätta händerna med antiseptisk tvål i minst 20 sekunder. Skölj sedan av noggrant. Viruset har ingen chans.

Många går på fällan att handsprit ska vara bättre vid vissa sjukdomar.

Det är svårt att förstå att tvålen kan vara bättre. Så är det inte. Det viktigaste är att viruset dör. Kom även ihåg att det kan finnas virus som sprids via luften. Rena händer är en start.

Alkogel har ingen effekt på flera virussorter. antibakteriell spray Handsprit hjälper inte mot influensa symtom. Tvål och vatten räcker långt som metod. Smitta kan segra över handspriten.

Så gör du för att skydda dig mot smitta

Stå längre ifrån människor med influensa symtom. Ingen kan slippa undan reglerna. Många använder ytdesinfektion för att få rent hemma.

Använd det på handtag. Tvålen är inte viktigare än sprayen. Med en antibakteriell spray så kommer du åt på svåråtkomliga ställen.

Om du till exempel sprayar med kolloidalt silver på matvaror, frukt och grönsaker som du plockar hem i influensatider kan det fungera som ett gott skydd mot smitta. Ha alltid lagret påfyllt.