Glycerin löser det mesta

Vet du vad glycerin är?Du har säkert läst om det online. Glycerinet är en alkohol som finns i olika fetter. Det är Glycerin (Glycerol) som ger vin dess fyllighet, men det förekommer i andra livsmedel också.

Du har kanske hört talas om glycerol som är ett annat namn för samma sak och som bland annat används inom fitness-industrin för att man ser att det ger en viss effekt på trycket i musklerna. Men andra kundgrupper kan också vara intresserad av vegetabilisk glycerin.

Du kan med fördel använda glycerol i din vardag

Den glycerol apoteket säljer är säker att använda men man får förstås inte så mycket. De flesta köper dock glycerol på webben idag.Hos allt-fraktfritt.Där får du bättre pris. Köp bara glycerin som är godkänt av livsmedelsverket.

Köp glycerol i burk eller tub.

Med glycerin kan du till och med få bort envisa fläckar. Köpa glycerol Glycerinet läggs på den fläck som ska tas bort, någon timme innan tvätt. Några timmar innan tvätt är att rekommendera för bästa resultat.

Många bygger sin hobby kring ämnet. Gör en egen snöglob med glycerolen som en viktig ingrediens. Att blåsa såpbubblor är roligt, många har det som hobby, om du tillsätter glycerinet blir bubblorna ännu större. Det gör susen!

Trots att det är ett naturligt ämne så ska det användas med försiktighet.

Glycerinet används i exempelvis hudvårdsprodukter. Det binder vatten på ett bra sätt.

Den som vill ge musklerna lite hjälp kan kombinera andra produkter med lite glycerin för att få maxad effekt men här ska man verkligen vara varsam. Vissa hälsorisker har rapporterats. Du kanske hellre vill köpa fitness-produkter som innehåller glycerolen?

Du vet väl att glycerol finns för invärtes bruk också? Ibland så kan det ju finnas annat i produkten som kan vara farligt att få i sig så det är viktigt att man är medveten om vad man köper och till vad.

Hemmagjord hudvård

glycerin

För att göra egna hudvårdsprodukter så kan du använda glycerin. Du kan välja på att köpa dyra märkesprodukter eller att göra egna varianter som fungerar minst lika bra. Om det inte funkar som du tänkt så kan du använda det till att ta bort fläckar med istället.